Titel

Gebroken zwaard, Het

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789010031396

Uitgever

Elsevier

Prijs

4,95

Bijzonderheden

pocket, 1980, 256 blz. / Ongelezen

Meer info
Een fantasy waarin de verschrikkingen van een onafwendbaar noodlot centraal staan

Orm, afstammeling van Vikingen, vestigt zich in Engeland en haalt zich de wraak van een heks op de hals. Zich niet bewust van de gevolgen van zijn daad, huwt hij de Engelse Aelfrida, maar de zoon die uit hun huwelijk wordt geboren, kan niet worden gedoopt omdat Orm de priester heeft weggestuurd.

Imric, hertog der elfen, wordt ervan in kennis gesteld dat een kind ongedoopt is gebleven. Met een gevangen, waanzinnige trollenvrouw maakt hij een wisselkind dat hij ervoor in de plaats legt. Het mensenkind, door de elfen Skafloc genoemd, groeit voorspoedig op in het rijk van de elfen en maakt kennis met al hun bekwaamheden, en de macht van hun magie.

Het wisselkind - half elf, half trol - door zijn ouders Valgard genoemd, groeit op tot een wrede, norse knaap, een bloeddorstige jager en een gevreesd beserker ...

In deze grillige roman vol trollen, elfen en gewone mensen, vertelt Anderson een verhaal waarin kwelling, wroeging, wanhoop en woeste razernij de voornaamste drijfveren zijn. De naam van de auteur werd door deze boeiende, originele roman vol spanning en duistere mystiek voorgoed gevestigd. En terecht.

Of, zoals de Engelse auteur Michael Moorcock het stelde: 'Uitgezonderd J.R.R. Tolkiens "In de ban van de ring" is dit een van de schaarse fantasyverhalen die ik met veel plezier heb gelezen.'
Afbeeldingen
Anderson, Paul - Gebroken zwaard, Het
Love4Letters Velp (Gld)

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Love4Letters.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Love4Letters
  • Na uw bestelling ontvangen u en Love4Letters een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Love4Letters vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Love4Letters kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren