Titel

Twee vrouwen, twee uitgevers / Sylvia Beach en Nancy Cunard in het Parijse literaire leven van de jaren '20

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789076452463

Uitgever

Uitgeverij De buitenkant

Prijs

6,50

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

2005, paperback, 78 blz. / Oplage 1000 exemplaren

Meer info
Spiksplinternieuw. Ongelezen en onbeschadigd.

In de jaren '20 van de vorige eeuw '(the roaring twenties') vormde Parijs het centrum van de artistieke en literaire wereld. Niet alleen was er de vernieuwende muziek en ballet, was er nog niet vertoonde schilderkunst (het kubisme, het surrealisme), maar ook de literatuur onderging een dramatische vernieuwing, mede onder invloed van een toevloed van Amerikaanse en Engelse schrijvers, de 'lost generation', die de knellende artistieke en morele banden van het thuisland ontvluchtten en zich in Parijs zonder reserve manifesteerden. Hemingway, Scott Fitzgerald, Joyce, Ezra Pound bevolkten de terassen van de cafés in Montparnesse, en schreven er, tussen al hun amoureuze en andere belevenissen, enkele van hun meesterwerken.

In hun spoor volgden natuurljik uitgevers, en twee van hen, twee vrouwen van, toevallig, geheel verschillende aard, vormen het thema van dit boekje van Sylvia Beach, vlijtige domineesdochter, die, min of meer toevallig, uitgever werd van wat velen het voornaamste boek van de twintigste eeuw vinden. 'Ulysses' van James Joyce, en Nancy Cunard, keurig meisje uit een steenrijk Engels geslacht, wier leven gekleurd werd door het fervente verlangen te breken met haar afkomst, en die wij in 1929 hadden kunnen aantreffen achter een drukpers in een vervallen boerderij in Normandië, in het gezelschap van haar minnaar, een jazz-pianist uit het diepe zuiden van Amerika.

Lucas Bunge (1929) was zelf uitgever en is nu cellist.
Afbeeldingen
 - Twee vrouwen, twee uitgevers / Sylvia Beach en Nancy Cunard in het Parijse literaire leven van de jaren '20
Love4Letters Velp (Gld)

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Love4Letters.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Love4Letters
  • Na uw bestelling ontvangen u en Love4Letters een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Love4Letters vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Love4Letters kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren