Titel

Het stadje

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023407607

Uitgever

Bezige Bij, De / BB Literair

Prijs

8,95

Bijzonderheden

paperback, 1982, 340 blz. / Ongelezen, in prima staat

Meer info
De roman 'Het stadje' is Deel Twee van William Faulkners trilogie over de familie Snopes - meedogenloze indringers in Yoknapatawpha County. Deel een, 'Het gehucht' verscheen in 1980.

In 'Het stadje' keren we terug naar Jefferson, de door Faulkners verbeelding gecreëerde plaats in het Zuiden van de Verenigde Staten. Het is circa 1910. We beleven de confrontatie tussen de Snopes-familie en de inwoners van Jefferson. Flem Snopes, inmiddels getrouwd met Eula Varner, zet zijn maatschappelijke opgang voort.

De basisijnen uit 'Het gehucht' - hartstocht en kille onmenselijkheid - worden doorgetrokken.. Flem kent slechts één doel: geld. De aanwezigheid van Eula - Venus en Helena tegelijkertijd - heeft een verpletterend effect op de mannelijke bevolking.

Faulkners verteltechnniek ontrafelt de kronkelingen van hart en geest. Maar de absolute waarheid over het menselijke streven blijft in het duister.
Afbeeldingen
Faulkner, William - Het stadje
Love4Letters Velp (Gld)

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Love4Letters.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Love4Letters
  • Na uw bestelling ontvangen u en Love4Letters een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Love4Letters vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Love4Letters kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren