Titel

Denken over Carthago. De erfenis van Duilius.. Huizinga-lezing 2014

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789035252011

Uitgever

Elsevier Boeken(Amsterdam)

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2014, 104pp., paperback, zo goed als nieuw

Meer info
Fik Meijer is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef vele werken over de Griekse en Romeinse geschiedenis.

Hij hield in 2014 de Huizingalezing over de oorlog tussen Rome en Carthago. Het is het verhaal hoe de Romeinse landrotten de zeevarende Carthagers versloegen. En dat terwijl de Romeinen oorspronkelijk geen vloot hadden. De Romeinen waren altijd tegen de Carthagers geweest - denk maar aan de beroemde uitspraak van de Romeinse politicus Cato: 'Óverigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden.'

Meijer liet in zijn lezing de ontwikkeling van de Romeinen over de Carthagers . Beginpunt daarbij is de overwinning in 260 v. Christus van de Romeinse aanvoerder Gaius Duilius in een nederlaag in een zeeslag. De Romeinen wonnen niet alleen de zeeslag, maar ook de beeldvorming. Niet alleen werden de Romeinen winnaar op het slagveld, maar ook in de beeldvorming over Carthago. Vandaar de titel van de lezing: 'Denken over Carthago'.
Afbeeldingen
Meijer, Fik - Denken over Carthago. De erfenis van Duilius.. Huizinga-lezing 2014
Biblos Boeken Zwolle

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Biblos Boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Biblos Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Biblos Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Biblos Boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Biblos Boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren