Titel

Arthur

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Het Spectrum BV (z.t.)

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1985 (1e druk), 160pp., gekartonneerd/ingebonden, fraai geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's, zeer goede staat, , oblong form.aat : 280 x 235mm

Meer info
‘Arthur’ is een onderzoek naar herkomst, de ontwikkeling en de betekenis van de legenden en overleveringen rond koning Arthur. Het boek is geïllustreerd met vele mooie natuurfoto’s van Pieter Paul Köster. Het analyseert Arthur niet als de redder van Engeland. In ‘Arthur’ is hij een van de die verbonden worden met de queeste van de graal. groep helden. Hij is meer de opdrachtgever van Perceval dan het obstakel dat in de weg staat van de liefde van Guinevere en Lancelot.

Het boek kwam tot stand door de samenwerking van de Vlaming Hubert Lampo en Pieter Paul Koster, acteur, schrijver en journalist. De uitgave is een adembenemend mooi en fijnzinnig werk, waarin het magisch realisme van beiden versmelt. De naam Arthur wordt verbonden met legendes, sagen, en spannende lotgevallen. Het is een naam vol symboliek, die leeft in de gedachten van de velen die gefascineerd zijn door deze heroïsche figuur.

Hoe werkelijk was Arthur? Was hij een man van vlees en bloed, die iets vertegenwoordigt dat een moderne mens nodig heeft? Dit zijn vragen die opkomen bij een ieder die op zoek is naar een stralend voorbeeld, een voorbeeld van moed en grote geestkracht, een bron om eigen krachten uit te putten.

Hubert Lampo is in het Nederlandse taalgebied de bekendste exponent van het magisch realisme. Dat is een stroming die zich kenmerkt door de realistische weergave van 'bovennatuurlijke' verschijnselen, gebeurtenissen, en eigenschappen. Hij voegt magie, esoterie en het paranormale ongemerkt in het verhaal. De lezer wordt misleid door zijn vertrouwdheid met de door de schrijver opgeroepen setting en de zich daarbinnen afspelende handeling. Hij wordt zich hiervan pas bewust nadat hij ze in wezen al voor waarheid heeft aangenomen.

Arthur en de Graal, sagen en avontuur, nevelen der tijd, legende en werkelijkheid, Stonehenge en Glastonbury, en daarbij ook Jezus en Jozef van Arimathea, archeologie, literatuur, fantasie... De magisch realist Lampo gebruikt dit rijke arsenaal van kennis en belezenheid. Het is een weefsel van feit en fictie, een spannend verhaal waarin hij speurt naar de herkomst, de ontwikkeling en de betekenis van het complex van legenden en overleveringen rond Arthur. Lampo brengt ze in verband met Jung's archetype van het collectieve bewustzijn,. Daarover mag worden getwist. Maar Lampo onderbouwt het goed..

Op de rechterpagina staat steeds een foto – een erg mooie, sobere, dreigende en verstilde natuuropnamen. De linkerpagina, glimmend zvermoeiend. Maar toch is het een prachtig boek.



Met een voorwoord van Colin Wilson.
Afbeeldingen
Lampo, Hubert - Koster, Pieter Paul - voorwoord: Colin Wilson - Arthur
Lampo, Hubert - Koster, Pieter Paul - voorwoord: Colin Wilson - Arthur
Biblos Boeken Zwolle

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Biblos Boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Biblos Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Biblos Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Biblos Boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Biblos Boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren